Eerste aankoop op Binck Fundcoach

by | Apr 25, 2020 | Investeren | 0 comments

Binck Fundcoach

Omdat ik graag een wereldwijde spreiding wilde hebben ben ik begonnen met een indexfonds te zoeken die de MSCI World Index volgt. Als eerste ben ik uitgekomen op: Vanguard Global Stock Index Fund (EUR) C. Op deze manier kon ik voor €30,- aandeelhouder worden van 1655 grote en middelgrote bedrijven in ontwikkelde markten. Verspreid over 23 landen. Dit fonds herinvesteert de dividenden automatisch zodat ik daar verder ook niks meer aan hoefde te doen.

Eerst log je in op je Binck Fundcoach rekening, en dan ziet het scherm er zo uit:

Rechtsboven zie je een overzicht. Als het goed is heb je een bedrag overgemaakt naar je Binck Fundcoach rekeningnummer. Dit bedrag komt te staan bij je bestedingsruimte. Als je bedrag inderdaad bij je bestedingsruimte staat kun je door naar de volgende stap. Klik nu links boven op assortiment en je komt in het volgende scherm. Hier kun je kiezen in welke regio of beleggingscategorie je wilt beleggen. Ook kun je selecteren op de verschillende aanbieders van fondsen.

Ik wist in dit geval al dat ik voor de Vanguard Global Stock Index Fund (EUR) C ging dus vulde ik dit onder het kopje “zoek een fonds” in.  Als het goed is komt die bovenaan de lijst te staan.

Als dan op het fonds klinkt dan kom je in het volgende scherm terecht.

Hier kun je alle informatie vinden over het fonds. Welke index volgt dit fonds bijvoorbeeld, en (niet geheel onbelangrijk) wat zijn de kosten

Je bent nu op de plek waar je je order in kan voeren. Klik rechtsboven op “Plaats order” en je komt op het volgende scherm terecht:

Ten eerste kies ik in dit geval om te kopen dus zet ik hem op “Koop”. Periodiek inleggen is gratis bij Binck Fundcoach, dus kies ik bij frequentie eigenlijk ALTIJD voor periodiek. (Ook al leg ik maar 1 maand in) Je bent nu wel gebonden aan vaste inleg momenten. Je kunt kiezen om elke 4de van de maand of elke 28ste van de maand in te leggen. Bij ordertype kun je in dit geval ook alleen kiezen voor een richtbedrag. Omdat dit een beleggingsfonds is, en geen ETF, kan ik deze in fracties halen. Je kan hier je bedrag invullen die je wilt gaan inleggen. Ordertype bij periodiek beleggen staat altijd op bestens. Als laatste kun je invoeren hoeveel maanden je wilt dat deze order doorloopt. Als je geldig tot annulering doet (zoals ik) dan blijft die deze order elke maand uitvoeren. 

Nu hoefde ik alleen nog maar te zorgen dat ik ervoor zorg dat er iedere maand automatisch, €30 op deze Binck Fundcoach rekening komt. Met 1 aankoop van €30 ben ik nu eigenaar van meer dan 1650 bedrijven. Alles is nu mooi geautomatiseerd en tadaaaa… toen was ik een indexbelegger. 

Wil jij ook beginnen met het beleggen in indexfondsen en ETF’s? 

Maak hieronder een account aan bij een van deze aanbieders. 

Kies je voor Binck Fundcoach?
Op de site van Binck kun je een account openen.
Beleggen kent risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Flatex
Open hier een rekening bij Flatex en betaal €0,- transactiekosten.
Beleggen kent risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.