Eerste aankoop bij DEGIRO

by | Apr 25, 2020 | Investeren | 0 comments

Eerst log je in op je DEGIRO rekening en dan ziet het scherm er zo uit:

Als het goed is heb je een bedrag overgemaakt naar je DEGIRO rekeningnummer. Dit bedrag komt te staan bij je vrije ruimte. Als je bedrag inderdaad bij je vrije ruimte staat kun je door naar de volgende stap. Links boven kun je in het vakje klikken en dan kun je kiezen uit een aantal producten. Hier kun je zoeken naar waar je precies in wilt beleggen. Stel je wilt zoeken naar een fonds dat de MSCI World Index volgt. 

Dan vul je in dat vakje bijvoorbeeld MSCI world in. Je krijgt dan een aantal suggesties.

 

iShares Core MSCI World UCITS ETF is een fonds dat de MSCI World Index volgt, dus als je deze wil aankopen dan druk je op de groene met een K, oftewel de “koop” button. Dit kun je in het plaatje hieronder zien.

Als je daar dan op klikt dan krijg je de mogelijkheid om een order te plaatsen.

Ten eerste kies ik in dit geval om te kopen dus zet ik hem op “Koop”. Ik maak er een doorlopende order van zodat je er verder geen omkijken meer naar hebt.  Vervolgens zet ik hem op market order . Dit zorgt ervoor dat je aankoop gedaan wordt ondanks de koerswaarde, en zorgt ervoor dat je order wordt uitgevoerd. Aan de rechterkant kun je het aantal ETF’s invullen dat je wilt hebben. In dit geval kies ik voor 1.   

Vervolgens krijg je een bedrag te zien wat je aan aankopen doet.

Nu kun je op “PLAATS ORDER” klikken

Je krijgt dan een scherm te zien om te controleren of je alles goed hebt gedaan. Als dit zo is dan kun je op het groene vinkje drukken zodat de order uiteindelijk wordt uitgevoerd.  

Het kan soms even duren voordat de transactie daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Bij de ‘orders’ of ‘transacties’ kun je zien wat de actuele status is van je orders/transacties.

Als je order is uitgevoerd kun je bij “portefeuille” zien hoe je beleggingen ervoor staan.

Heb jij nog geen account?

Open een rekening bij DEGIRO

Beleggen kent risico’s. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.