Brand New Day voor je pensioen

by | Mar 12, 2021 | Investeren | 0 comments

Wij promoten zelf vaak om zelf te beleggen voor je pensioen, omdat dit (vanwege lage kosten) het meeste resultaat biedt. Natuurlijk zijn er mensen die totaal geen zin hebben om ook maar iets te uit te zoeken, en het hierdoor aan een expert overlaten. Maar er zijn zoveel aanbieders dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. De meeste pensioenaanbieders zijn niet transparant over de torenhoge kosten, bieden dure matige producten aan waardoor je eigenlijk meer kosten betaalt dan dat je lief is. Wat ten koste gaat van je rendement. Veel Nederlanders ontvangen hierdoor vaak een tegenvallend resultaat, en komen daar dan te laat achter.

 

Belastingvoordelen
Het mooie van een pensioenrekening is dat De Belastingdienst meebetaalt aan je pensioen.  De inleg die je doet op je rekening, kun je aftrekken van het belastbare inkomen tijdens de belastingaangifte. Dit kan op de lange termijn dus een mooi bedrag schelen. Nadat je de pensioenleeftijd hebt bereikt kun je het totale bedrag laten uitkeren en op dat moment betaal je lagere belasting tegen het AOW tarief. Bovendien hoef je geen vermogensbelasting te betalen over het totale vermogen omdat dit in box 1 valt. Aan een pensioenrekening zitten wel bepaalde spelregels. Je mag het bedrag bijvoorbeeld niet in één keer laten uitbetalen en er zitten beperkingen aan de hoogte van je inleg.

 

Brand New Day
Brand New Day is een online pensioen bank, waar je kunt sparen en beleggen. Niet alleen het traditionele ‘pensioen’ voor particulieren en bedrijven, maar ook gewoon vrij sparen en beleggen voor later. Brand New Day is opgericht omdat ze vinden dat het in de financiële wereld terug moet naar de basis: lage kosten en begrijpelijke topproducten. Het motto is dan ook: Calvinistisch in kosten, Bourgondisch in service.

 

Kostenplaatje
De aanpak van Brand New Day komt redelijk overeen met onze beleg filosofie: “Beleg in goedkope, breed gespreide indexfondsen”. Het aanbod van Brand New Day is ook precies dat. Ze hebben een redelijk aanbod van goedkope indexfondsen die beleggen in aandelen en obligaties. Het openen van een rekening kost je éénmalig €45. Ze rekenen 0,5% kosten per storting op je rekening en de servicekosten zijn maar 0,44%. De beheerkosten van de fondsen zitten zo tussen de 0,15% en de 0,17%. Deze fondsen kopen en verkopen aandelen of obligaties. Hier betaal je transactiekosten voor. Deze transactiekosten vallen buiten de beheerkosten. Deze kosten gaan ten koste van het totale fondsvermogen. Je betaalt ze dus wel gewoon, maar zie je verder weinig van terug. Als je eenmaal een rekening hebt geopend kun je verder alles gratis wijzigen, zoals het veranderen of verkopen van je fondsen.

 

Conclusie

Al met al ben ik aardig te spreken over Brand New Day. De total cost of ownership komt uit als vrijwel de laagste van alle aanbieders die er in Nederland zijn. Dat is ook de belangrijkste reden dat ik Brand New Day zou aanbevelen. Als je geen zin hebt om zelf voor je pensioen te beleggen zal Brand New Day hoogstwaarschijnlijk de beste keuze voor jou zijn. 

Benieuwd naar andere mogelijkheden of wil je weten hoe je het zelf kunt doen? Bekijk dan ons artikel bouw je eigen pensioen op of download ons eboek

Wil jij beginnen met beleggen voor jouw pensioen? Open vandaag nog een rekening bij Brand New Day!

LET OP: Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen

Ben jij toch meer een doe-het-zelver?
Hier vind je de brokers waarbij je zelf je portfolio kan samenstellen.

SAXO – Ontvang €200 transactietegoed

DEGIRO – Eigen pensioen opbouwen met een groot assortiment

TRADING212 – Ontvang een gratis aandeel twv maximaal €100

Peaks – Duurzaam beleggen met je kleingeld

LET OP: Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen