Brand New Day pensioen jaarruimte

by | Feb 20, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Vorige week benoemden we hoe weinig de meeste olympische spelers verdienden en dat hun sportcarrière vaak vroegtijdig tot een eind komt.

Investeren in je toekomst is dan vaak noodzakelijk, maar niet alleen topsporters lopen met dit probleem.

Indexbeleggen voor je pensioen
Voor de lange termijn, de strategie waar wij altijd voor pleiten, staat ook centraal bij Brand New Day. De strategie waarbij je de markt volgt tegen zo laag mogelijke kosten door het gebruiken van breed gespreide indexfondsen. Het is algemeen bekend dat deze strategie op de lange termijn de beste kans geeft op een goed rendement. Doordat je de markt niet probeert te verslaan, maar deze juist passief probeert te volgen.

Bij de meeste aanbieders kom je al snel uit op jaarlijkse kosten van minimaal 1%, en dat zijn vaak ook nog eens alleen de beheerkosten. Als daar ook nog eens onder andere kosten voor de fondsen, transactiekosten, service fee, kosten voor herbalanceren bij opkomen, kunnen de totale kosten flink oplopen. En hoge kosten betekent automatisch minder rendement en dus minder geld dat je in je eigen broekzak houdt. Dit geldt natuurlijk helemaal bij een lange horizon, zoals dat bij pensioenen het geval is.

Belastingvrij beleggen

Er is een mogelijkheid om voor je pensioen belastingvrij te beleggen op een pensioenrekening. Je kunt hier een goed gedeelte van terugkrijgen van de Belastingdienst. Het exacte bedrag dat jij kunt inleggen is afhankelijk van hoeveel jaarruimte je hebt. Als je ervoor zorgt dat deze jaarruimte volledig gebruikt wordt dan zorg je er ook meteen voor je genoeg pensioen hebt opgebouwd. Je wilt natuurlijk gewoon verzekerd zijn van een goed inkomen als je oud bent. Als je wilt weten hoeveel dat precies is kun je dat berekenen op de site van Brand New Day.

Al met al ben ik aardig te spreken over Brand New Day. De totale kosten komen als een van de laagste van alle aanbieders die er in Nederland zijn op het gebied van vermogensbeheer en pensioensopbouw. Dat is ook de belangrijkste reden dat ik Brand New Day zou aanbevelen. Als je geen zin hebt om zelf voor je pensioen te beleggen zal Brand New Day hoogstwaarschijnlijk de beste keuze voor jou zijn. 

Wil jij beginnen met beleggen voor jouw pensioen? Open vandaag nog een rekening bij Brand New Day. Download hier de brochure als je meer informatie wilt zien.

Beleg in een handjevol breed gespreide ETF’s met lage kosten via een goede broker zoals SAXOBrand New Day of DEGIRO en je bent klaar voor goede rendementen.

LET OP: Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen

Nieuwsgierig naar onze denk- en werkwijze? Lees dan de artikelen op onze website, download onze voorbeeldportefeuilles of download ons e-book.

SAXO – Ontvang €200 transactietegoed

DEGIRO – 

TRADING212 – Ontvang een gratis aandeel twv maximaal €100

Brand New Day – (Duurzaam) vermogensbeheer o.a. voor pensioen

Peaks – Duurzaam beleggen met je kleingeld

 

LET OP: Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen