Alternatieve investeringen

by | Aug 28, 2020 | Financiën | 0 comments

 

In het artikel een portfolio met spreiding hebben we gezien wat een portfolio precies inhoudt. Het is een samenstelling van verschillende beleggingscategorieën. Maar er zijn meer manieren om je geld te investeren. In dit artikel gaan we hier verder op in. 

Een veel voorkomende investering is een investering in vastgoed. Mensen kopen een pand, en verhuren deze. Maar je kunt ook in jouw eigen woning investeren. Er zijn veel verschillende aanpassingen die je kunt doen om jouw woning duurzamer te maken. Hieronder enkele voorbeelden.

 1. Isolatie.
  Je kunt je muren, vloeren en dak beter isoleren. Dit zorgt ervoor dat je minder hoeft te stoken en bespaar je op de energiekosten.

   

 2. Beglazing.
  Nog een manier om ervoor te zorgen dat je huis duurzamer wordt is door de beglazing van de woning te vervangen. Ook al heb je al dubbel glas, vaak zijn de ramen aan vervanging toe.

   

 3. Vloerverwarming.
  Door middel van vloerverwarming kun je effectiever stoken. Je hebt dus minder energie nodig om het huis te verwarmen.

   

 4. Zonnepanelen.
  De laatste jaren zijn er steeds meer particulieren die investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen ervoor zorgen dat je energierekening flink daalt. In sommige gevallen kun je er zelfs op gaan verdienen.

   

 5. Elektronica.
  Ook in je huis kun je veel doen om te besparen op de kosten. Door je oude koelkast, vriezer, wasmachine en/of droger te vervangen voor een nieuwer, zuiniger model, verbruik je minder energie.

   

  Als je deze dingen toepast, bespaar je niet alleen op de kosten, maar ben je ook duurzaam bezig. Misschien word je huis wel net zo “groen” als het pand hieronder! 

 

 

Investeren in jezelf

Er zijn veel succesvolle mensen en miljonairs die hier hetzelfde over denken. “Investeer in jezelf: blijf jezelf ontwikkelen en je zal blijven groeien.” Tegenwoordig zijn er oneindig veel manieren om te investeren in jezelf. Hieronder zal ik er een paar opnoemen.

 1. Back to school
  Een van de meest voor de hand liggende manieren om in jezelf te investeren is terug de schoolbanken in duiken. Er zijn veel studies die je kunt volgen en zo verbreed je jouw bestaande skillset. Hoe groter je skillset, hoe meer je waard bent voor jouw werkgever. Mocht het je niet meer lukken om fulltime naar school te gaan, zijn er genoeg instellingen waar je een parttime opleiding kunt volgen.

   

 2. Online Cursussen
  Als een parttime opleiding nog steeds te veel tijd kost kun je jouw vrije tijd gebruiken om online cursussen te volgen. Er zijn zoveel cursussen en trainingen die je online kunt volgen. Zelfs hele studies die je kunt volgen en op jouw tempo kunt afronden.

   

 3. Start je eigen zaak
  Deze is misschien niet voor iedereen weggelegd omdat niet iedereen ondernemen in hun bloed heeft. Maar ook hier zijn er zo veel verschillende mogelijkheden. Je kunt een blogsite beginnen waar je vertelt over je favoriete hobby. Ben je niet zo’n schrijver? Dan kun je dit doen in de vorm van een podcast.
  Altijd al gedroomd van een bedrijf oprichten misschien is dropshipping wel wat voor jou. Bij dropshipping zet je een webshop op, kies je een aantal producten en maak je leverafspraken met de leverancier. Zo ben jij eigenlijk de tussenpersoon tussen de klant en de fabrikant.

   

 4. Boeken lezen
  Misschien is het idee van scholing of cursussen niets voor jou. Een goede manier om jezelf dan te blijven ontwikkelen is door boeken te lezen. Ben je een marketeer maar wil je meer diepgaande kennis? Lees boeken over het onderwerp, er zullen altijd nieuwe inzichten te verkrijgen zijn.

 5. Internet
  Naast school, boeken of online cursussen zijn er tegenwoordig bergen met informatie gratis te vinden op het internet. Gebruik dit in je voordeel!

   

 6. De (gezonde) discussie aangaan.
  In de tijd van het internet zijn we natuurlijk meer verbonden dan ooit. Het is makkelijk om met mensen in contact te komen. Probeer mensen te vinden die een andere kijk hebben op het onderwerp. Zo kun je samen de discussie aangaan en elkaar helpen groeien.